sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Projekti Talo Kesä 2022

Noh, tää on tälläinen talo projekti postaus, mikä itseasiassa saattaa siirtyä tai toimia rinnakkaisesti omassa blogissaan. 

Viime kesä tuli ostettua tuo talo, josta postasinkin viime elokuussa.


Pari kesää oli päässyt piha rehottamaan ihan valtoimenaan. 




Onneksi oli Juhannuksen ystäviä auttamassa niin työleiri ei ollut ihan niin paha, vaikka sitä jäi vielä tälle vuodellekin. Mikä oli vähän niin kuin suunniteltu juttu. Ajatus kuitenkin on että osa viheralueesta ois ihan luonnon tilassa ja osa nurmikenttänä. Terassia olisi kanssa ajatus laajentaa.




Talon edusta ja tien välinen osuus jää melkein suosiolla luonnon varaiseksi, mutta tuo kaistale tien ja mun talon välissä on ihan oma tontti jonka omistaa naapuri. Kesällä tuli hieman juteltua tontista niin naapuri sanoi et senkus häärää vaan siihen. Itse tosin olen sellainen ettei oikeen viittis mitää erikoisempaa tehä kun ei ole oma, niin tuli tuossa pari viikkoa sitten juteltua tontista naapurin kanssa kun lunta oltiin luomassa pihoillamme, kysäisin että onko hän ajatellut mahdollisesti tontin myymistä...

Vastaus oli ettei hän ole pahemmin ajatellut asiaa, muttei hän myöskään tontilla tee mitään. Eli ajatus tontin omistajan vaihdosta on laitettu itämään. 




Talousrakennuksen, eli tallin ympäristökin oli päässyt rehottamaan ja tuossa kävi niin elokuussa että tuo tallin ja tien välissä oleva haapavaahterapaskapuu antoi periksi tuulen puuskalle ja oksa kaatui tuohon tallin viereen, missä olin säilyttänyt Astroa, mutta olin juuri onneksi käymässä sen kanssa Loimaalla kun tuo oksa antoi periksi.


Piha on suurimmalta osaltaan sorakenttää joka on päässyt villintymään. Viime kesänä sitä tulikin jokusen voikukan "pesäkkeen" kaivettua irti maasta. Katotaan nyt sitten miten hyvin homma onnistui. 

Ajatuksena on että piha päällystäis jossain vaiheessa asfaltilla. 


Olihan tuossa työsarkaa, mutta onneksi on työkaluja. Kahden brändin verran. Talon mukana tuli FXA:n työkaluja ja omasta takaa oli Skil:n työkaluja. 



Jonkun verran tuli Chilille tonttia jossa voi tilapäisesti valvoa. Jonkin sortin aitausta on suunnitteilla, mutta sitä katsotaan sitten tänä kesänä tarkemmin kun ajatukset selviää, mitä kaikkea ton viheralueen kanssa teen.


Ei kommentteja: