keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Laajakulmalisäke älypuhelimen kameraan

Mun on pitänyt jo pitkään tehdä "arvostelu" laajakulmalisäkkeestä jonka pari vuotta(itseasiassa neljä vuotta) sitten ostin iPhonen kanssa käytettäväksi ja aina se vaan on jäänyt. Nyt kun olen instagramissa postaillut kuvia ja siihen tuli se muutos että saa kuvan näkymään muussa formaatissa kuin 1:1, niin on tullut noita laajoja kuvia postailtua ja tänään sitten instagramin apuohjelman avulla liitin kaksi kuvaa yhteen jossa näkyy kuinka paljon laajempi tuo laajakulmalisäke tuo kännykään.


Ihan ok laatu, varsinkin kun iPhone 5:n kamera ei päätä huimaa. Ylemmän horisontin vääristymä saattaa tulla siitä että kamera oli hieman kallistettuna.

Suurin ongelma tuon käyttämisessä on se että missä hiivatissa se lisäke aina on. Sopivan pienen kokoinen että pyörii helposti takin taskuissa tai laukun pohjalla, sitten jos sen laittaa klipsin avulla johonkin kiinni niin siihen sitten aina joku osuu ja se joko tippuu tai muuten vaan katoaa. Toinen ongelma on se että kun se on sekä laajakulma- ja makrolisäke niin nuo on kaksi eri linssiä joista makro- pitää käyttää laajakulmalisäkkeen kanssa jotta kuvat onnistuu. En tosin ole kokeillut onnistuuko pelkällä laajakulmalisäkkeellä ottaminen. Niin ja jos käyttää jotain suojakuorta puhelimessa niin taas on ongelmia tiedossa, sillä laajakulmalisäke vinjetoi todella herkästi joten sen täytyy saada mahdollisimman lähelle alkuperäistä linssiä ja keskelle.

Muut blogini:

Kuvargalleriat jenkkiautotapahtumista Suomessa
Sama englanniksi / same in English
Kuvia tienpäältä
Taivaalla on välillä mitä ihmeellisempiä taideteoksia
Chevrolet El Camino 1970
Instagram kuvat blogissa

Ei kommentteja: