torstai 3. joulukuuta 2015

Jumppaa töissä?

Keväällä kun aloitin uudet hommat firmassa niin tein jonkin aikaa ns. taukojumppaa samalla kuin tein töitä. Eli istuin tuolilla ja näpyttelin näppistä ja samalla HIIT-timer huusi koska loppu sessio ja koska alkoi uusi. Istuma-asento on kevyt takakeno ja kun ajastin huutaa niin nostan molemmat jalat irti tuolista niin että istun ainoastaan Gluteus Maximuksen varassa. Ja kun ajanjakson lopussa taas piippaa nii lasken ala. Sama toistetaan 8-10 kertaa. Tarttisi ottaa vaan oikeasti tavaksi joka päivä, useammankin kerran päivässä koska tuota voi tehdä samalla kun esim kirjoitan tätä tässä näin nyt.

*piip*

Jalat taas ylös. Tekee hyvää vatsalihaksille joita emme vaan treenaa tarpeeksi. Eikä tässä ole tarkoitus hankkia sikspäkkiä, sillä ainoa sikspäkki mitä harrastan tulee nestemmäisessä muodossa. Vatsalihakset kun vaikuttaa aika paljon kehon kokonaishyvinvointiin.

*piip*

Ja jalat alas. Kun selkäni alkoi oireilemaan, eli oli aamulla normaalia jäykempi, niin ettei pystynyt kunnolla nousemaan ylös sängystä tai yleensäkin liikkuminen oli vähän nihkeetä niin fysioterapeutti antoi ohjeeksi harjoittaa sisäisiä vatsalihaksia, niitä jotka pitävät ryhdistä huolta ja sitä kautta kehon hyvinvoinnista.

*piip*

Ja jalat ylös.

Kaksi yksinkertaisinta treeniä on se kun vetää navan kohti selkärangaa, ei siis koko vatsaa vaan ainoastaan napa. Toinen on kun vedetään sulkijalihas sisälle. Joo, mäkin nauroin alussa! Mutta se oikeasti toimii ja mikä parasta sitä voi tehdä kokoajan niin ettei kukaan huomaa mitään kuhan on vähän ensin peilin edessä treenannu ettei naama vääntelehdi ihan hillittömästi.

*piip*

Jalat alas.

Sitä voi tehdä bussia odotellessa, hississä, kaupan kassajonossa, muuten vaan! Nämä treenit treenaavat nimenomaan niitä syviä vatsalihaksia mitkä ei näy sikspäkkinä kun tehdään hirveesi vatsatreeniä. Hyvä perusta on kaiken a ja o.


Muut blogini:

Kuvargalleriat jenkkiautotapahtumista Suomessa
Sama englanniksi / same in English
Kuvia tienpäältä
Taivaalla on välillä mitä ihmeellisempiä taideteoksia
Chevrolet El Camino 1970
Instagram kuvat blogissa

Ei kommentteja: