perjantai 27. syyskuuta 2024

Aurinkopaneeleilla lisätuottoa


Aurinkopaneelit on tuottaneet ihan hyvin kunha on ollut aurinkoista. Viimeisin maksettu sähkölasku on toukokuulta. Kesäkuulta tuli päälle 15€ tuottoa ja joka kuukausi on tuottoa ollut sen verran että ei ole tarvinnut maksaa sähkölaskua. Tietysti siirrosta on pitänyt maksaa jos on joutunut ostamaan sähköä, mitä nyt joutuu ostaan siinä välissä kun aurinko on laskenut ja ennen kuin se taas nousee seuraavana päivänä.


Tontin etelä reunassa on korkea lehtikuusi ja se alkaa varjostamaan siinä puoli 11 tienoilla paneeleita ja sitten jossain vaiheessa klo 12 alkaa taas paistamaan. Oli mielessä että kaatais koko puun, mutta tuli nyt sitten kynittyä toiselta puolen vähän oksia pois kun kerran auringon kiertorata on laskenut sen verran että kuusen leveämpi osa alkaa jo klo 10 tienoilla varjostamaan. 


Sinänsä tuossa ei oo oikeastaan mitään ongelmaa, paitsi koska pörssisähkö ja Nordpoolissa on jostain kumman syystä päivän huippuhinnat yleensä aamulla 8-12 välissä ja sitten illalla jossain 18-21. Nyt kun sai tuosta vähän karsittua niin aurinko paistaa paneeleihin tuon aamun hintapiikin aikaan. 


Tulihan siitä aikamoinen siivo tuohon kompostin nurkkaan, mutta onneksi on akkupuukkosaha jolla homma hoituu. Samalla laitteella katkoin ne oksat tuolta ylhäällä ollessakin.



Hetken aherruksen jälkeen oli oksat halki, poikki ja pinossa.


Sain tuosta sitten kottikärryllisen polttopuitakin.


Muut blogini:


Kuvia tienpäältä
Taivaalla on välillä mitä ihmeellisempiä taideteoksia
Chevrolet El Camino 1970

torstai 5. syyskuuta 2024

Elokuu kuvina


Pihavalot tuovat valoa pimeyteen illan hämärtyessä.



Ampiaiset suunnittelivat jotain pesärakennuspuuhia terassilaudoituksen alle, niin hankin Tokmannilta halvalla terarssimattoa niin eipähä enää lentele laudoituksen alle.


Chilillä on välillä valinnan vaikeuksia. Ostin Lidlistä tuollaisen Tiipiin Chilille ja sinne menemistä piti sitten hieman treenata.


Iltalenkillä välillä tavataan naapurin kissat. Toisen kanssa ollaan hyvää pataa, mut toisen kanssa ei.


Sinnikkyys palkitaan. Tietysti nyt tarttis vielä kokeilla tota varsinaisella paikalla eikä sängyllä.


Käytiin yhtenä päivänä kauniina Pyhäjärven rannalla istuskelemassa.





Muut blogini:


Kuvia tienpäältä
Taivaalla on välillä mitä ihmeellisempiä taideteoksia
Chevrolet El Camino 1970